Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2015 19:36 - Така се прави баницата с плодове на баба (по стара рецепта с омайващ вкус)
Автор: arseni Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 447 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Щом е на баба, значи е вкусно, както ще се уверите и от рецептата за баницата с плодове по стара рецепта Днес искаме да ви предложим нещо не толкова стандартно, но уникално вкусно. Баница с плодове по стара рецепта на баба – това е изкушение, на което честно казано, не бихте устояли, а и не ви съветваме. Струва си да опитате тази вкусна баница, пък дори и да си нарушите мъничко диетата. Трябват ни 400 грама точени кори, една четвърт от тиква, две ябълки, една дюля, две круши, кората от един лимон, една чаша олио, чаша захар, 10 грама канела, щипка индийско орехче и една чаша смени орехи. баница Баницата с плодове на баба – една наистина вкусна рецепта Първо измиваме хубаво и почистваме плодовете, а после ги настъргваме на едро или в краен случай може и да ги нарежем на парчета, но не е препоръчително. Корите за баницата разстиламе на масата или кухненския си плот. Слагаме настърганите плодове в дълбока купа и прибавяме към тях канелата, захарта, индийското орехче, лимоновата кора и смлените орехи. Всичко това объркваме много добре и после взимаме тавата за печенето на нашата чудна баница с плодове. Намазваме тавата добре с олиото, а плънката сме разделили вече на еднакви купчинки, които трябва да отговарят на броя на корите ни за баницата. Взимаме първата кора и я намазваме с мазнина, след което я поръсваме обилно с плънката. После навиваме на по-стегнато руло и нареждаме прави рулата, ако тавата ни е правоъгълна, а ако е кръгла, ги завиваме във формата на охлюв. Правим същото и с останалите кори за баницата и плънката. Когато вече сме готови с навиването и баницата ни е готова, слагаме да я печем на умерен огън във фурната за около 30-40 минути. След като я извадим, още топла я поръсваме с пудра захар и я оставяме да изстине някъде отстрани. Чак, когато вече е леко охладена, може да я нарежем на парчета и да я дегустираме. Вярвайте обаче, че няма да си останете с дегустацията, ами бързо-бързо ще я омотате цялата. Да ви е сладко!










Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: arseni
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 292905
Постинги: 384
Коментари: 43
Гласове: 66
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930